Το προσούτο από την Πάρμα είναι ένα ωριμασμένο χοιρινό κρέας που παράγεται στην επαρχία της Πάρμα, στο βόρειο τμήμα της Ιταλίας. Είναι ένα παραδοσιακό προϊόν με μακρά ιστορία, δημοφιλές και διάσημο στην Ιταλία και πέρα από αυτήν. Το προσούτο από την Πάρμα παράγεται αποκλειστικά από ιταλικούς χοίρους και ωριμάζει για τουλάχιστον 24 μήνες. Αυτό το προϊόν διαθέτει πιστοποίηση ΠΟΠ (DOP).
Το Grana Padano ηλικίας 10/12 μηνών έχει μια χρυσή και λεία κρούστα και μια κίτρινη πάστα, συμπαγή, σχεδόν χωρίς τρύπες. Το άρωμα είναι αρωματικό και, όταν δοκιμαστεί, η συμπαγής πάστα απελευθερώνει μια λεπτή και γλυκιά γεύση, τυπική του γάλακτος. Αυτό το προϊόν έχει την πιστοποίηση ΠΟΠ (DOP).
Σε αυτή τη φάση ωρίμανσης, το Parmigiano Reggiano έχει φτάσει στην ιδανική ηλικία για να δοκιμαστεί: εκφράζει στη μύτη και στον ουρανίσκο μια πλούσια γκάμα αρωμάτων και μυρωδιών σε τέλεια ισορροπία και αρμονία. Είναι διαλυτό, θρυμματιστό και κόκκοι με τη σωστή ισορροπία μεταξύ γλυκού και νόστιμου. Αυτό το προϊόν διαθέτει πιστοποίηση ΠΟΠ (DOP)